Maroko

Maroko, země, do které jsem se poprvé chystal počátkem roku 2010 (nakonec nevyšlo) a od té doby se o to pokoušel. Země, která mě něčím táhla a táhne doteď.

Na velbloudech v dunách Erg ChigagaMaroko jsem navštívil s dalšími osmi lidmi v rámci více než deset tisíc kilometrů dlouhé cesty autem trvající tři týdny. Vlastnit auto bylo velkou výhodou, která nám umožnila mimo jiné kempovat v přírodě, objevit zapadlé vesnice a setkat se s milými a pohostinnými obyvateli. Většinu pobytu v Maroku jsme trávili tedy v přírodě, ať už na pobřeží, v horách či na poušti.

Navštívili jsme tedy jak známé památky v Casablance a Marrákeši, ochladili se u vodopádů v Ouzoudu, ohřáli v poušti a vylezli na nejvyšší vrchol severní Afriky, Jebel Toubkal.

Medina v Tangeru

Dojmy z cesty mám veskrze pozitivní, přesto nenaplnila mé očekávání ve všech ohledech, a plánuji se do Maroka v následujících letech vrátit, nejlépe sám.

This entry was posted in Cestování, Maroko, Přehled zemí. Bookmark the permalink.

One Response to Maroko

  1. Pingback: Teherán – metropole zahalená smogem | zennie.cz

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>