Natadola – nejkrásnější pláž na Viti Levu

3. březen 2014

Vzhledem k příznivé předpovědi máme na dnešek plánován výlet na souostroví Mamanuca či Yasawa, ale k prohlídce nabídek jsme se nedostali dříve než předchozí večer po návratu ze Suvy, kdy už většina společností nepřijímá objednávky. Nakonec objevujeme jednu příznivou nabídku, a to výlet na maličký ostrůvek Tivua v souostroví Mamanuca. Objednáváme, přichází nám potvrzení.

Ráno čekáme hned po snídani na odvoz, bohužel ani se zpožděním nepřijíždí, tak se nás hned ujímá personál hotelu a ptá, na koho čekáme, okamžitě volají do dotyčné společnosti, která nás informuje, že mají zpoždění a za chvíli jsou u nás. Ani po půlhodině nepřijíždí, takže další telefonát, ve kterém dostáváme úplně jinou informaci, a to, že naši objednávku zaregistrovali až pozdě a už pro nás nestíhají dojet. Mohli bychom sice sami dojet do přístavu Denarau svým autem, ale už by to bylo časově hodně natěsno, navíc jsme měli odvoz v ceně, takže nakonec přijímáme nabídku přebookování na zítřek.

Tím nám zbývá celý volný den, na které nemáme žádné plány a rozhodně se nám nijak hrotit nechtějí. Půjčujeme si na recepci vybavení na šnorchlování a hurá do moře. Korálové pobřeží na jihu Viti Levu není rozhodně proslulé pěknými plážemi, ale na šnorchlování dobré. No, nevím, jestli jsme byli na špatném místě, ale tady to žádný zázrak nebyl, korálů dost poskromnu, naopak odporných mořských okurek přebytek. Ale samozřejmě pěkné pohledy se našly taky.

Korálové pobřeží

Náš kamarád z hotelu

Korálové pobřeží

Korálové pobřeží

Korálové pobřeží

Korálové pobřeží

Korálové pobřeží

Korálové pobřeží

Korálové pobřeží

Na oběd jdeme k nedalekému Indovi, co doporučuje LP. Zkouším místní kari a k tomu pivo Fiji Bitter. Obojí průměrné.

Na obědě

Na obědě

Na obědě

Po obědě se rozhodujeme vyrazit na pláž Natadola. Ačkoli ostrov Viti Levu nemá moc proslulé pláže, Natadola je výjimkou a označuje se za nejkrásnější na ostrově. Z Korotoga je to zhruba 40 km směrem na západ. Po cestě míjíme resort Shangri-La, o němž jsme dříve uvažovali, a rozhodujeme se nakouknout dovnitř, jestli to aspoň trochu půjde. Na vrátnici už nás zdraví hřmotným zvoláním “Bulaaaaa!” a když jim vysvětlujeme, že jsme se jen přijeli podívat, že se otočíme, tak říkají, že vůbec není třeba, ať si to tady projedeme. Tak jo. Celý resort se nachází na soukromém ostrově a je tu pěkně.

Resort Shangri-La

A dále po trochu bloudění vesnicemi už k pláži Natadola. Tam míjíme odbočku, takže znovu bloudíme, tentokrát po úzkých nezpevněných cestách, nakonec se otáčíme a na pláž úspěšně dojíždíme. Pěkná, ale na ostrově Tivua nás čeká lepší :) Den pak zakončujeme u koktejlů na baru…

Cesta k Natadole

Pláž Natadola

Pláž Natadola

Pláž Natadola

Prodej ovoce u silnice

Večerní drink

This entry was posted in Cestování, Fiji. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>