Drobnosti z jarního Japonska 2014 – východ

5. – 13. duben 2014

Tento příspěvek je opět jen krátkým shrnutím mé návštěvy centrální části Japonska na jaře 2014 v podobě krátkého výběru fotek, protože o většině navštívených míst už jsem se více či méně rozepsal dříve.

Hned po příletu na letiště Narita mířím do městečka Tōgane, které je od letiště vzdušnou čarou zhruba 30 km, a rovnou na první oběd okonomiyaki. Na ty jsem měl vždy dost neutrální názor, až letos jsem jim nějak pořádně přišel na chuť.
Poprvé tady zkouším monjayaki, což je varianta okonomiyaki vzniklá v Tōkyu, je to podobné, ale o dost tekutější a úplně se nepropeče. No, asi zůstanu u klasiky.
Jak to vypadá, když se peče monjayaki. Chutná teda o kus líp, než vypadá.
V Tōgane je zrovna období hanami – pozorování sakurových květů (a s tím spojená hromada jídla a alkoholu), tak se taky vyrážíme podívat k jezeru.
Hanami
Hanami
Hanami
Karaage na sushi o_O Budiž toto důkazem, že sushi prasárny rozhodně nejsou doménou Západu (i když přece jen jsou pro mě japonské varianty obvykle stravitelnější).
Uličky malého města Tōgane
Další den nocuju ve svém oblíbeném hotelu u naritského letiště. Výhled na kombinaci letadel a kvetoucích sakur je příjemný.
V Tōkyu už sice sezóna sakur skončila, nicméně v parku Shinjuku Gyoen mají některé méně časté odrůdy později kvetoucích sakur, které kvetou zrovna teď.
Shinjuku Gyoen
Shinjuku Gyoen
Shinjuku Gyoen
Shinjuku Gyoen
Jak vypadá starý japonský chrám rozebraný na součástky? Toto je síň Sanbutsudō chrámu Rinnōji, ještě celý jsem ho viděl v roce 2008, od té doby se opravuje a až do roku 2021 bude. Relativně čerstvě byla zpřístupněna vyhlídka nahoře v “krabici”, která je kolem chrámu dočasně postavena.
Japonsko není ve všech ohledech tak technologicky vyspělé, jako se většina lidí na Západě domnívá. Nejenže ve většině bankomatů si se zahraniční kartou nic nevyberete, i s japonskou kartou je leccos o dost komplikovanější, než je nutné. Třeba poplatky nebo to, že přes noc ze soboty na neděli si prostě nevyberete.
Sakury s mrakodrapovou čtvrtí Shiodome v pozadí
Svatební focení v zahradách Hamarikyū
I Fuji je na jaře viditelná relativně dobře.
Uhh…?
Taky v posledním roce začala modernizace automatů na pití. Místo tlačítek je automat tvořen jedním velkým dotykovým displayem, který zjevně vydělává na reklamě (a kromě toho ukazuje předpověď počasí).
Krátce po východu slunce nad čtvrtí Ōsaki
Už jste viděli stroj na čepování piva? :)
Testování nových produktů v předváděcích síních Sony
Ginza
Akihabara
Akihabara
Akihabara
V Akibě se dá pořídit leccos…
o_O
Čokoládový burger. Nedal jsem si.
V Kamakuře opět probíhá nějaký festival, mám tam na ně štěstí.
Festival v Kamakuře
Festival v Kamakuře
Festival v Kamakuře
Festival v Kamakuře
Festival v Kamakuře
Festival v Kamakuře
Festival v Kamakuře
I tentokrát zkouším “nejostřejší tantanmen na světě”, tentokrát je však jiný, asi půlku objemu tvoří papričky.
Noční Shibuya. Miluju Shibuyu!
Shibuya
Shibuya
This entry was posted in Cestování, Japonsko. Bookmark the permalink.

2 Responses to Drobnosti z jarního Japonska 2014 – východ

  1. Johnny says:

    Ahoj Zennie,
    Hele nechtel bys aktualizovat WordPress abych to pak mohl velice jednoduse sledovat. Tahle to jde pouze a jenom pres RSS.

    Pokracuj, tvuj blog ctu tuze rad :)))

    Diky. Klidne mi jestli chces napis na mail.

    • zennie says:

      Ahoj, je to v planu v blizke dobe, jen jsem do nej delal radu manualnich zasahu, tak chci s updatem pockat, az budu mit vic casu, pro pripad, ze by neco automatickou aktualizaci neprezilo :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>