Večer v Kaohsiungu

Repost z fóra asiantitulky.cz

Z Tainanu jsem se vrátil na hostel do Kaohsiungu, kde jsem v poklidu strávil zbytek večera. Jako první jsem vybalil suvenýr z Tainanu:

Čajová sada z Tainanu

V zapadlém krámku v nějaké postranní uličce jsem objevil obchod s čaji a čajovým nádobím. Za docela přijatelnou cenu jsem uviděl jednoduchou konvičku s několika šálky. Bylo mi jasné, že v ČR by to stálo mnohem víc, ačkoli byla docela obyčejná… a já si chtěl něco podobného přivézt. No a vzhledem k tomu, že v obchodě anglicky samozřejmě neuměli, tak jsem pak byl překvapen, když paní nejenže začala balit další šálky (o kterých jsem neměl tušení, že jsou v ceně) a nádobí (kromě toho, co je na fotce, k tomu patří ještě dřevěná váza a pár dřevěných drobností), ale ještě jsem to dostal v takovémto nádherném kufříku a… ještě si řekla o 100 TWD (cca 60 Kč) méně než měla napsáno na původní cenovce. Sice to bylo (kvůli kufříku) docela objemné a tedy problematické při cestování (a odvozu do Evropy), ale nakonec z toho mám jen spokojenost a radost :)

Výhled ze střechy hostelu na "Love River" (zmíním později).

Někdy v deset večer (po troše odpočinku) jsem se vydal k mrakodrapu 85 Skytower (neboli Tuntex Tower). Kromě výšky 378 m se chlubí také třetím nejrychlejším výtahem na světě (to jsem netušil, až na místě jsem zjistil, že všechny tři nejrychlejší výtahy už mám vyzkoušené ;) ).

Pohled na přístaviště. Zapomněl jsem zmínit, že se Kaohsiung pyšní obrovským přístavem - údajně šestý největší na světě.

Výhled na centrum města

Výhled na centrum města

To kulaté vpravo nahoře je "Hello Kitty Ferris wheel" (chtěl jsem tam :) nevyšel čas), které je postaveno na Dream Mall, prý druhý největší obchodní dům v Asii.

Takto vypadá nejrozumnější výsledek mého mnohaminutového zoufakého snažení vyfotit 85 Skytower (která skoro vůbec nesvítila) bez stativu a čehokoli na podepření.

Ústí Love River do moře.

Love River (愛河) je řeka protékající centrem města, která byla před několika dekádami… dalo by se říct až odpadní stokou. Poté byla vyčištěna a proměněna až v turistickou atrakci. V noci je osvětlena okolními světly a projížďky na loďkách po této řece zde také představují značný business.

Love River

Love River

Pak jsem na chvíli sedl k PC, když za mnou přišel majitel hostelu, jestli prý s nimi nejdu sednout chvíli na pivo k řece. Sice jsem se chystal spát dřív, ale nakonec jsem šel. Byli tam další cizinci (US, Austrálie… myslím), jeho kamarádi, kteří tam dlouhodobě bydleli, takže jsme si popovídali. Proč to říkám, napadlo mě se při té příležitosti zeptat, jestli neví, kde sehnat opalovací krém, že jsem ho zapomněl vzít z domu a asi jej budu následující den potřebovat. Zjistil jsem potěšující zprávu – místní obyvatelé jsou přizpůsobení, krém nepotřebují, takže se neprodává, když už, tak draho :) Takže nezbývalo než doufat, že se nespálím (nakonec jsem teda sehnal, o tom později). Sám majitel hostelu byl mimochodem Polák, což mě velice překvapilo ;) (Mluvil anglicky dokonale, takže jsem to vůbec nepoznal.)

This entry was posted in Cestování, Taiwan. Bookmark the permalink.

One Response to Večer v Kaohsiungu

  1. Pingback: Hong Kong, Macao a Taiwan |

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>