Changhua – město nejvyššího Buddhy na Taiwanu

Repost z fóra asiantitulky.cz

Tento den musela kamarádka přes poledne zůstat doma v Changhua, jelikož v rodině tento den vzpomínali na úmrtí babičky, což je jedna z mála příležitostí, kdy se prý celé rozsáhlé příbuzenstvo sjede ke společnému obědu. Zůstal jsem s ní a odpoledne jsme vyrazili a prohlídku města.

Speciální oběd

A ten oběd (který se právě dělá jednou nebo dvakrát do roka) vypadal takto. Na nějakou “palačinku” se naklade vajíčko, několik druhů masa, zelenina (většinou nakládaná), zasype se to nějakým sladkým (opravdu) práškem, zamotá a sní. Napsal jsem “palačinka”, nicméně konzistence je naprosto jiná, je to strašně tenké, ale zároveň tuhé. A dobré :)

Pak jsme se vydali na “horu” Bagua – což je kopeček přímo v centru Changhua. A zároveň víceméně jediná věc, která do města přitahuje turisty (a vzhledem k tomu, že je jediná, tak jich ani není moc…) – na jejím vrcholu se nachází 26 metrů vysoká socha sedícího Buddhy.

Na kopci Bagua

Na kopci Bagua

Na kopci Bagua

Na kopci Bagua

Velký Buddha na kopci Bagua

Uvnitř Buddhy se nachází několik pater, které dokumentují a popisují život Buddhy

Chrám za Buddhou

Chrám za Buddhou

Chrám za Buddhou

Chrám za Buddhou

Chrám za Buddhou

Velký Buddha na kopci Bagua

Chrám za Buddhou

Výhled na město

Velký Buddha na kopci Bagua

Nedaleký parčík (poté, co jsme sešli z Bagua, jsme ještě nějakou dobu jen tak jezdili po městě)

Park v Changhua

Další park, konkrétně toto je nějaký "chodníček pro zdraví", kde ráno lze potkat spoustu lidí, jak po něm chodí bosi

Staré opuštěné letadlo...

Staré letadlo

A malá Taiwančata hrající si uvnitř :)

Kraví farma v Changhua

Městský provoz. Už někde jinde jsem zmiňoval, jaké ohromné množství motorek se nachází v ulicích taiwanských měst. Měl jsem čest se tento den na motorce také nemálo povozit a chvílemi jsem měl docela nahnáno, vzhledem k ležérnosti řidičů (na červenou sice *většinou* zastaví, ale jinak se tu na pravidla opravdu moc nehledí) a strašně úzkým klikatým uličkám (což teda není případ téhle fotky).

This entry was posted in Cestování, Taiwan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>