Keelung – spousta jídla

Repost z fóra asiantitulky.cz

Autobusem přijíždíme do města Keelung (Jilong, Chilung..). Keelung je druhý největší přístav na Taiwanu, leží na severovýchodním pobřeží, cca 30 km od Taipeie. Sice jsme se chtěli podívat i na přístav, ale už nám to nedovolilo počasí. Tak jsme se spokojili s návštěvou nočních trhů, které jsou zde ostatně velice vyhlášené. To už mi začínalo být divné, jaké obrovské množství měst po Taiwanu je známé svými nočními trhy, že jestli je každé město vyhlášené nějakým jídlem atd. Ke konci pobytu jsem zjistil že to je fakt pravda, prostě snad každé město je proslulé svým konkrétním jídlem. A už jsem říkal, že jídlo je jeden z hlavních zážitků z Taiwanu? Jo, říkal, a říkám to znovu.

Po příjezdu do Keelungu už pršelo.

Ulice Keelungu

Ulice Keelungu

Na trzích byla i spoustu stánků s oblečením...

Ulice Keelungu

A už jsou opět ty typické uličky (chtěl jsem napsat úzké, ale tahle zas tak úzká není... oproti jiným, které se třeba ukážou na fotkách později) se spousty stánků s jídlem. Zase zde bylo relativně málo lidí vlivem špatnému počasí.

Toto jsou bulky z nějakého těsta, plněné několika druhy náplní (krevety, hovězí maso a... ještě nějaká rybí, myslím).

Když si člověk vybere, tak to hodí do nějaké sojové omáčky, ve které se to několik minut vaří.

Trhy

Trhy

Taky prý docela známé jídlo, nějaká omeleta s ústřicemi. Ale nechutnal jsem. Příště ;)

Trhy

Trhy

Asi nejméně "exotické" jídlo. Rýže s kousky masa a zeleniny...

Chrám uprostřed trhů

A místní specialita... polévka s... několika těžko identifikovatelnými, ale chutnými objekty.

Anglické nápisy jsou na Taiwanu (mimo hlavní město) docela raritou. Zde byly (stejně jako japonské) zřejmě z důvodu, že je to přece jen vyhlášený trh a v blízkosti Taipeie.

Trhy

Zmrzlina s příchutí mléka a červených fazolí. Když si člověk koupí zmrzlinu na Taiwanu, tak to nevypadá tak, že ji jen naberou z nějaké nádoby. Nějak ji "vyrobí/namíchají", což trvá několik minut. A je skvělá (a levná).

Po cestě na nádraží

Tím tenhle den končí, vlakem jsme se vrátili do Taipeie, kde jsem se rozloučil s kamarádkou a já se vydal autobusem na tříhodinovou noční cestu do města Changhua (nedaleko západního pobřeží ve střední části Taiwanu), kde mě vyzvedla další místní kamarádka. O tom příště :)

This entry was posted in Cestování, Taiwan. Bookmark the permalink.

One Response to Keelung – spousta jídla

  1. Pingback: Hong Kong, Macao a Taiwan |

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>